Stormschade

Stormschade

Het Belgische weer kan soms fel uit de hoek komen: windstoten, hagelstenen, stortbuien,... Dat felle weer kan grote schade aanrichten aan je huis. En als je niet meteen ingrijpt, kan die stormschade snel escaleren en wordt de schade alleen maar erger. Niet alleen zou er dan schade zijn aan het dak zelf, maar als er vocht in huis binnenkomt, kan dat leiden tot schade aan de isolatie, schimmelvorming en houtrot.

 

Heb je last van stormschade? Dan snelt DDM Dak- en Gevelwerken je te hulp.

 

Wat zijn de stappen bij het opnemen van stormschade?

Bij stormschade wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Eerst en vooral komen we bij je langs om de schade op temeten: wat is er precies beschadigd? Hoe erg is het dak beschadigd? Uit wat soort materiaal bestaat het dak? Hebben we meer nodig dan enkel het materiaal voor de dakbedekking?

 

Ook bekijken we of we niet al meteen werken kunnen uitvoeren om te zorgen dat de stormschade niet erger wordt dat het al is.

 

Hebben we een goed overzicht van wat de stormschade precies inhoudt, dan stellen we een offerte op. Als je akkoord gaat met de offerte beginnen we aan de werken: het dak schoonmaken, zorgen dat het dak waterdicht is en dan de dakbedekking herstellen.

 

Wat bij stormschade aan een plat dak?

Het komt niet veel voor dat een plat dak last heeft van stormschade. Bij een plat dak liggen er namelijk geen dakpannen los op het dak en de wind blaast er gewoon over. Toch is het mogelijk dat je ook bij een plat dak stormschade hebt, bijvoorbeeld een lek. Gelukkig zijn platte daken gemakkelijk te repareren. Bitumen of EPDM zijn gemakkelijk te bewerken om de stormschade te herstellen.

 

Kan DDM Dak- en Gevelwerken me helpen bij stormschade aan asbestleien?

Is er stormschade aan je dak die bedekt is met asbest leien? Dan is er natuurlijk een grotere kans op gezondheidsproblemen. Maar ook hier kunnen wij je bij helpen. DDM Dak- en Gevelwerken is gecertificeerd voor het professioneel verwijderen van asbest leien. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. DDM Dak- en Gevelwerken komt je zo snel mogelijk helpen.


Wat zijn de kosten van een dak repareren na stormschade?

Er zijn heel wat factoren die invloed hebben op de prijs van het repareren van een dak. Ten eerste heb je het materiaal: uit welk materiaal bestaat je dak? Een leien dak kost bijvoorbeeld al meer om te repareren dan een pannendak of een stalen dak.

 

Toch is stormschade niet altijd even gemakkelijk te herstellen. Soms is het goedkoper om meteen een nieuw dak te laten steken dan om je dak met stormschade te laten herstellen. DDM Dak- en Gevelwerken zal hier altijd transparant over communiceren.

 

Waar kan je beroep doen op DDM Dak- en Gevelwerken na stormschade?

DDM Dak- en Gevelwerken is gesitueerd in Oost-Vlaanderen. Je kan dus beroep doen op ons voor stormschade in Gent, Lovendegem, Oostakker en omgeving. Heb je last van stormschade? Contacteer nu DDM Dak- en Gevelwerken en we komen je zo snel mogelijk te hulp.

 

Deze pagina's interesseren u misschien ook: