Staaldaken

DDM Dakwerken en Gevelwerken is dé expert in het plaatsen van staaldaken. Deze staaldaken plaatsen we met diverse soorten metalen dakpanelen zoals voor overzetdaken, geprofileerde metalen dakplaten en metalen sandwichpanelen. Deze dakpanelen hebben een aantal unieke eigenschappen waardoor ze de ideale dakbedekking vormen voor uw nieuwe woning of bij de renovatie van uw bestaande dak.

 

Soorten staaldaken

Er bestaan drie soorten metalen dakpanelen in verschillende kleuren en uitvoeringen:

 

  • Stalen dakplaten voor overzetdaken
  • Geprofileerde metalen dakplaten
  • Metalen sandwichplaten

 

Wilt u een overzetdak plaatsen van metalen dakplaten? Dan heeft u de keuze uit verschillende vormen, kleuren en afwerkingen. Het meest populair zijn de klassieke golvende dakpanplaten en de industrieel golvende platen. Deze zijn normaal antraciet van kleur, maar u heeft de keuze uit anders gekleurde varianten, zoals bijvoorbeeld de meer klassieke, roodoranje dakplaten. De meeste dakpanplaten worden eerder glad afgewerkt en geven uw dak het uitzicht van een traditioneel pannen- of leien dak. Tenslotte bestaan er ook nog metalen dakplaten met een granulaat coating. Door die coating lijkt uw dak net afgewerkt met shingles of roofing. Nog een extra pluspunt: de coating heeft meteen ook een geluidsdempende functie.

 

Renovatie met stalen dakplaten

Met lichtmetalen dakplaten kunnen we snel en efficiënt een dak renoveren dat voorzien is van kunstleien, shingles of roofing. Meer nog, de bestaande dakbedekking kan gewoon blijven zitten en dienst doen als onderdak voor de nieuwe dakbedekking. We brengen de lichtgewicht dakplaten dan met behulp van een houten lattenconstructie aan op het bestaande dak. Na afloop van onze montage heeft uw dak het uitzicht van een traditioneel pannendak. Bent u nog niet zeker of u kiest voor een renovatie met stalen dakplaten? Dan sommen wij voor u de belangrijkste voordelen nog eens op!

 

  • Je dak renoveren met stalen dakplaten is goedkoper dan nieuwe leien of shingles
  • Bij het renoveren met stalen dakplaten hoef je je huidige dakbedekking niet te verwijderen
  • Niet alleen dat, maar de huidige dakbedekking zal dienst doen als onderdak voor uw stalen dakplaten
  • Stalen dakplaten kunnen we snel plaatsen, wat ook de prijs laag houdt
  • Stalen dakplaten gaan lang mee, tot wel 30 of 50 jaar, afhankelijk van de coating
  • En tenslotte zijn stalen dakplaten niet gevoelig voor mosaangroei wanneer we ze glad afwerken

 

Plaatsen van stalen dakplaten

Wanneer wij een stalen overzetdak plaatsen brengen we eerst een lattenwerk van tengellatten en panlatten aan op de dakconstructie met een afstand van ongeveer 40 cm. Bij het plaatsen van die latten is het enorm belangrijk dat de nagels perfect in de gordingen, sporen of het dakbeschot terecht komen, om te voorkomen dat de constructie bij een zware storm loskomt van het dak. Al onze dakplaten zijn gemakkelijk op maat te knippen met een zogenoemde knabbelschaar. Eens op maat nagelen of schroeven we ze, afhankelijk van het type dakplaat, vast op het lattenwerk.

 

Ben je op zoek naar stalen dakplaten voor het bedekken van je fabriekshal, loods of stal? Dan kies je best voor geprofileerde stalen dakplaten. Geen nood, deze dakplaten kan je net zo goed gebruiken als dakbedekking voor een garage of een ander bijgebouw. Die dakplaten brengen we dan met schroeven aan op een houten of metalen dakconstructie.

 

Let wel op, bij het plaatsen van stalen dakplaten is de grootte van de overspanning afhankelijk van de dikte van de plaat en de hoogte van het profiel. Met trapeziumvormige dakplaten kunnen we over het algemeen de grootste overspanning van ongeveer 12 meter bereiken. Indien we aluminium dakplaten gebruiken bedraagt de maximale overspanning ongeveer 8 meter.

 

Stalen dak nodig? Contacteer ons vrijblijvend!

 

Deze daktypes interesseren u misschien ook: