Schouwen

Is je schouw verouderd of heeft die herstelling nodig? Schakel dan DDM Dakwerken en Gevelwerken in. Dé specialist in het renoveren van schouwen. DDM Dakwerken en Gevelwerken metst en voegt je schouw met de grootste precisie.

 


Enkel de voegen van de schouw laten herstellen? Of toch beter een nieuwe schouw laten metselen?


Zijn enkel de voegen van je schouw versleten? Dan is het genoeg om de schouw opnieuw te voegen.

 


Waarom is dat nodig? Wel, als voegen versleten zijn, zorgt dat voor minder stevigheid in de schouw en kan de schouw invallen als je het niet onder handen laat nemen. Met alle risico’s vandien. Ook zorgen poreuze voegen ervoor dat vocht gemakkelijk het huis kan binnendringen. Dat is niet gezond voor het huis, maar ook niet voor jou als bewoner.

 


Zijn de stenen van de schouw echt kapot? Dan is er geen andere keus: je moet je schouw opnieuw laten metsen. Kapotte stenen zorgen namelijk voor vochtproblemen en tochtproblemen in huis. Het is dus belangrijk dat je op tijd ingrijpt.

 


Natuurlijk zullen wij ervoor zorgen dat het niet opvalt dat er een nieuwe schouw staat.

 


In beide gevallen komt DDM Dakwerken en Gevelwerken je te hulp met de grootste precisie. Enkel het beste werk is goed genoeg.

 

 


Waarom moet ik mijn schouw laten renoveren?

Er zijn verschillende redenen waarom je een schouw moet laten renoveren. We zetten de belangrijkste redenen voor je op een rijtje.

 

 

 

1. Een nieuw geplaatste schouw voorkomt vochtproblemen in huis

Een schouw is vaak de oorzaak van vochtproblemen in huis. Is de schouw kapot? Er ontstaat sneller een lek in het dak en regenwater kan zonder probleem binnensijpelen in huis. Dat regenwater zorgt voor vochtplekken, schimmel op de muur en een muffe geur in huis. Niemand wil zo’n vochtproblemen binnen krijgen.

 

 

2. Een kapotte schouw brengt risico’s met zich mee

Zijn de stenen aan de buitenkant kapot? Dan is er een kans dat de schouw afbrokkelt en is er zelfs de kans dat de schouw verstopt geraakt. Dan komen er heel wat gevaarlijke risico’s vlakbij.

 

Eén van de twee risico’s is de risico op een schouwbrand. Als de luchtafvoer wordt afgesnoerd door een kapotte steen, is de kans veel groter dat er een schouwbrand ontstaat.

 

 

Iets wat erbij komt kijken, is de kans op een CO-vergiftiging. Hier hetzelfde verhaal: als de afvoer wordt afgesnoerd door een kapotte steen, kan de slechte lucht van de haard niet meer weg.


Houd je schouw dus goed in de gaten zodat je op tijd een vakman kan inschakelen om je schouw te renoveren.

 

 

 

3. Een nieuwe schouw geeft meer waarde aan je huis

Wist je dat een nieuwe schouw meer waarde geeft aan je huis in de markt? Dat heeft enkele redenen.


Eerst en vooral is het veel mooier als er een mooi afgewerkte schouw op het dak staat dan wanneer het op instorten staat.


Maar het belangrijkste van allemaal: een kapotte schouw geeft heel wat gevaren. Gevaren die niet ter sprake komen als de schouw net is gerenoveerd.


Redenen genoeg dus om de schouw te laten renoveren.

 

Wil je je schouw laten renoveren? Neem nu contact ook met DDM Dakwerken en Gevelwerken en we sturen je een gratis offerte op.

 

Wat je ook kan interesseren:

- Pannendaken

- Staaldaken

- Leien daken

- Dakgoten

- Zolders

- Dakkapellen