Platte daken

Platte daken

DDM Dakwerken en Gevelwerken is dé expert in het plaatsen van platte daken. Deze soort daken worden steeds populairder dankzij de stijgende vraag naar moderne bouwstijlen. Daarnaast zijn er verschillende producten om een plat dak mee aan te leggen of te renoveren.

 

De soorten platte daken

DDM Dak & Gevelwerken gebruikt drie verschillende producten om je plat dak mee aan te leggen: Derbigum roofing, Resitrix EPDM en het EPDM-rubbermembraan van Mastersystems. We zetten ze even op een rijtje.

 

Derbigum roofing

Derbigum roofing is gemaakt van bitumen. Bitumen is de meest gebruikte bedekking voor platte daken in België en is een soort stroperige vloeistof gemaakt uit aardolie. Derbigum roofing is 100% recycleerbaar, heeft een hoge UV-bestendigheid en is gemakkelijk en snel te plaatsen. Ook is het duurzaam, want Derbigum roofing heeft een bewezen levensduur van 40 jaar. Een ander voordeel is dat het weinig onderhoud nodig heeft.

 

Resitrix EPDM

Resitrix EPDM is perfect als dakbedekking als duurzaamheid belangrijk voor je is. Het heeft een bewezen levensduur van 50 jaar en is erg milieuvriendelijk. Zo gebruiken we geen lijmen zodat er geen toxische gassen vrijkomen bij het plaatsen van Resitrix EPDM.

 

Resitrix EPDM is gewapend met glasvezel waardoor er extra stabiliteit gewaarborgd wordt en hogere inscheurweerstand is. De naden van de rollen worden aan elkaar gesmolten. Zo garanderen we een waterdichte dakbedekking. Tegelijkertijd gebruiken we geen vlam bij het aanbrengen van de dakbedekking, waardoor er een hoge brandveiligheid is.

 

EPDM-rubbermembraan van Mastersystems

EPDM staat voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Het is een synthetisch rubber die veel gebruikt wordt als dakbedekking. Het heeft enkele grote voordelen.

 

Zo is het EPDM-rubbermembraan net zoals Resitrix EPDM erg duurzaam en heeft het ook een bewezen levensduur van meer dan 50 jaar. Het is erg bestand tegen extreme weersinvloeden zoals hagelstormen. EPDM is milieuvriendelijk, brandveilig en is perfect om regenwater te recupereren zodat je het kan gebruiken om bijvoorbeeld de was te doen of het toilet door te spoelen.

 

Naast voor nieuwe daken, is het EPDM-rubbermembraan van Mastersystems ook perfect geschikt om oudere daken te renoveren. Daarnaast is het erg soepel en is het dus ook perfect om te werken met complexere vormen en kleine details.

 

Onderhoud platte daken

Net zoals bij alle dakbedekkingen, is het ook belangrijk om platte daken regelmatig te onderhouden. Een plat dak is dan ook gevoelig voor dingen die niet spelen bij hellende daken.

 

Zo is er het gevaar dat er vanalles op het dak blijft liggen: bladeren, takken,... Dat moet regelmatig verwijderd worden om zo het dak niet te beschadigen. Ook mos en algen bestrijd je het best en als je grind op het dak hebt liggen, keer je het best ook af en toe eens om.

 

Toch is een plat dak onderhoudsvriendelijk. De dakbedekking zelf heeft weinig onderhoud nodig en is beter bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals stormen of hagelbuien.

 

Dakbedekking voor een plat dak nodig? Of wil je een plat dak renoveren? Neem dan vrijblijvend contact op met Dakwerken DDM.

 

Deze daktypes interesseren u misschien ook: