Gevelbekleding

Gevelbekleding

Ben je op zoek naar een specialist in gevelbekleding in regio Gent? Dan ben je bij DDM Dak- en Gevelwerken aan het juiste adres.

 

Waarom zou ik een nieuwe gevelbekleding laten leggen?

Een nieuwe gevelbekleding heeft heel wat voordelen. Eerst en vooral is het nodig om een nieuwe gevelbekleding te nemen als de gevel sporen toont van slijtage. Die slijtage zorgt ervoor dat de gevel niet meer waterdicht is. Ook de isolatie van je gevel vermindert waardoor je meer energie verbruikt. Met een nieuwe gevelbekleding los je die problemen meteen op.

 

Een ander voordeel aan een gevelbekleding, is natuurlijk het esthetische. Je kan zelf je materiaal kiezen, de kleuren die je het liefste wil en welke oppervlakte je precies wil laten bekleden. Als je dan je huis wil verkopen, is een goede gevelbekleding ook zeker een meerwaarde.

 

 

De materialen

DDM Dak- en Gevelwerken gebruikt drie verschillende soorten materialen om je gevelbekleding onder handen te nemen. Wel zijn ze allemaal duurzaam, tijdloos en milieuvriendelijk. Daar zien we op toe. We zetten even alle mogelijke materialen op een rijtje.

 

Leien

Leien zijn vooral gekend als dakbedekking, maar wist je dat ze ook als gevelbekleding kunnen gebruikt worden? Net zoals bij de dakbedekking kan je hier kiezen uit twee verschillende soorten leien: natuurleien of kunstleien.

 

Met natuurleien krijg je een heel natuurlijke en authentieke uitstraling van je gevel; geen twee leien zijn exact hetzelfde. Een nadeel aan natuurleien is wel dat ze gemakkelijker vervormen, aangezien het om natuurlijke materialen gaat. Ook zijn ze duurder dan leien uit kunstmateriaal.

 

Wil je een leien gevelbekleding, maar wil je een strakkere look dan bij de natuurleien? Dan moet je gaan voor kunstleien. Niet alleen krijg je een strakkere look met kunstleien, maar ze zijn ook goedkoper dan natuurleien. Daarnaast kan je ook kiezen uit verschillende kleurschakeringen; wat niet mogelijk is bij natuurleien.

 

Staalplaten

Een andere manier van gevelbekleding zijn stalen platen. Er zijn heel wat voordelen als je kiest voor stalen platen: ze zijn licht, maar sterk en zijn erg flexibel. Staalplaten gaan erg lang mee en er is niet veel onderhoud voor nodig. Ook zijn er heel wat keuzemogelijkheden wat vorm en kleur betreft en is het snel te plaatsen. Dat omdat de prefabricatie in de fabriek gebeurt en je snel kan monteren ter plaatse.

 

Sidings

De meest populaire manier van gevelbekleding zijn sidings. Sidings zijn lange gevelstroken die op zich ook weer beschikbaar zijn in verschillende materialen: pvc, composiet en hout. Daarnaast zijn ze beschikbaar met verschillende soorten afwerking en details.

 

Met sidings heb je veel keuze: wil je gaan voor een authentieke landelijke look of wil je eerder gaan voor modern? Wil je een gedetailleerde afwerking (bijvoorbeeld met houtnerven), of wil je liever een strakke afwerking? Welke kleur zie je het liefst? Wil je maar een deel van je gevel bekleden of toch liever de hele gevel? Die grote keuze is één van de vele redenen waarom sidings zo populair zijn als gevelbekleding.

 

Wat is de prijs van een nieuwe gevelbekleding?

De prijs van een nieuwe gevelbekleding hangt af van veel factoren: wat is het materiaal dat je wil gebruiken? Welke afwerking wil je graag? Wil je zelf graag een nieuwe gevelbekleding? Neem dan contact op met DDM Dak- en Gevelwerken en we sturen je een vrijblijvende en gepersonaliseerde offerte op.

 

Deze pagina's interesseren u misschien ook: