Dakkapellen

Dakkapellen

Eén van de diensten van DDM Dakwerken en Gevelwerken is het plaatsen van dakkapellen. Die worden ook wel lucarnes genoemd.

 

De voordelen van dakkapellen

 

Dakkapellen hebben verschillende voordelen. Zo zorgen ze voor een prachtige lichtinval in de kamer waar de lucarne op uitkomt. Zo’n kamer kan je gemakkelijk gebruiken als atelier, als werkruimte of maakt het een slaapkamer meteen heel wat gezelliger. Een lucarne zorgt er bovendien voor dat het gemakkelijker is om te ventileren. Dat zorgt voor een gezondere lucht in de kamer, wat het meteen heel wat aangenamer maakt om in die kamer te leven.

 

Ook zorgt een dakkapel voor een waardeverhoging van je huis. Je creëert namelijk meer bewoonbare vierkante meters. Dat is iets wat altijd telt bij een mogelijke verkoop.

 

Daarnaast is een dakkapel ook een extra evacuatieweg bij brand. Het is meestal moeilijk om door een dakraam naar buiten te kruipen, maar met een groot raam zoals dat van een lucarne, sta je meteen op het dak.

 

Verschillende soorten dakkapellen

 

Er zijn twee verschillende soorten dakkapellen die elk een hele andere aanpak vragen. Het hangt heel erg af van situatie tot situatie wat het beste model voor jou is. Ook je specifieke wensen spelen mee: hoeveel details moeten er zijn? Wil je een perfecte afwerking of mag het wat aan de ruwe kant zijn? Zijn lichte materialen oké? Dat heeft bovendien allemaal een invloed op het budget, dus je budget is ook een belangrijke factor.

 

Een dakkapel op maat

Bij een dakkapel op maat, bouwt de aannemer de lucarne van nul. Hij bouwt het dan rechtstreeks op het dak. Bij een dakkapel op maat, kan je zelf alles kiezen. Dat gaat van kleuren tot materialen en de afmetingen. Ook is de afwerking van zo’n lucarne op maat vaak beter en mooier. Het nadeel aan zo’n lucarne op maat, is dat het meerdere dagen duurt om die te bouwen. Hoe lang het precies duurt, hangt af van verschillende factoren. Zo kan het weer er bijvoorbeeld voor zorgen dat het langer duurt dan voorzien. Ook heb je er een groter budget voor nodig dan als je een prefab model plaatst.

 

Een prefab dakkapel

Is je budget wat kleiner, maar wil je nog altijd een lucarne op je dak? Dan is een prefab dakkapel een grote aanrader. Zo’n lucarne is al op voorhand in elkaar gezet zodat de bouw ervan veel minder lang duurt. Een prefab model kan op je huis geplaatst worden in amper één dag. Voor de prefab lucarne heb je een kleiner budget nodig, want dat is vaak gemaakt van lichtere materialen en het duurt veel minder lang om het op je dak te plaatsen. Ook is het in een fabriek gemaakt, wat goedkoper is dan alles ter plaatse op je dak te plaatsen.

 

Wil je zelf ook een dakkapel laten plaatsen? Neem nu contact ook met DDM Dakwerken en Gevelwerken en we sturen je een gratis offerte op.

 

Wat je ook kan interesseren:

- Pannendaken

- Platte daken

- Leien daken

- Hellende daken

- Staaldaken