Dakgoten

DDM dak & gevelwerken is de specialist in het plaatsen en vervangen van dakgoten in Oost-Vlaanderen. Dakgoten zorgen voor de afvoer van water van op je dak zodat het water wordt afgevoerd naar de riolering of naar een regenton. 

 

De verschillende materialen

Dakgoten bestaan uit verschillende soorten materialen die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. We zetten het even op een rijtje:


PVC

Dakgoten uit PVC zijn de goedkoopste oplossing, maar ook meteen de dakgoot met de kortste levensduur. Daarom worden dakgoten uit PVC vooral geplaatst op gebouwen waar mensen niet echt in wonen, zoals een tuinhuis of een garage.


Naast de prijs, is het ook een groot voordeel dat dakgoten uit PVC gemakkelijk en snel kunnen geplaatst en vervangen worden.


Een nadeel is dat dakgoten uit PVC sneller schade oplopen dan de andere materialen en het is niet echt te herstellen. Maar aangezien een PVC dakgoot best goedkoop is, kan je het beter meteen helemaal laten vervangen.


Zink

De prijs voor een zinken dakgoot ligt heel wat hoger dan die van een dakgoot uit PVC, maar het is dan ook veel sterker. Een dakgoot uit zink kan ook goed tegen temperatuurschommelingen en heeft een lange levensduur.


Zinken dakgoten worden aan elkaar gesoldeerd wat soms een nadeel kan zijn: de naden kunnen na verloop van tijd een zwakke plaats vormen waardoor de dakgoten daar schade kunnen oplopen. Dakgoten uit zink zijn wel gemakkelijk te herstellen, waardoor je niet meteen de hele dakgoot moet laten vervangen als ze schade oplopen.


Aluminium

Net zoals de dakgoten uit zink zijn de dakgoten uit aluminium erg sterk en hebben ze een lange levensduur. Toch hebben de aluminium dakgoten een groot voordeel tegenover die uit zink: een aluminium dakgoot heeft geen naden, die dus ook geen zwakke plek kunnen vormen. De kans op schade is dus kleiner dan bij de voorgaande materialen.


De prijs voor een dakgoot uit aluminium kan je vergelijken met de prijs voor een dakgoot uit zink.


Koper

Wil je gaan voor kwaliteit met een luxueuze uitstraling? Dan moet je gaan voor een koperen dakgoot. Een koperen dakgoot heeft de langste levensduur van alle materialen en vergt ook weinig onderhoud. Waar je wel mee rekening moet houden is de prijs: aangezien er zoveel voordelen aan zijn, is koper ook duurder dan de andere materialen.


Ook worden hier de stukken dakgoot - net zoals bij zink - aan elkaar gesoldeerd waardoor er een kans bestaat op lekken. Koper is wel gemakkelijk te herstellen, dus hoef je ook hier niet meteen de hele dakgoot te vervangen als er eens iets van schade is.


Afwerking

Naast de materialen voor de dakgoten zelf, gebruiken we ook twee verschillende uitbekledingen voor de dakgoten.


Eén van die uitbekledingen is PVC hardschuim platen. Die zijn erg weerbestendig en zijn perfect voor dakgootuitbekledingen.


Wil je enkel materiaal van de allerbeste kwaliteit? Dan kunnen we een dakgoot ook uitbekleden in TRESPA-platen. Bij TRESPA-platen heb je enorm veel keuze voor verschillende kleuren.


Ook de bijhorende afvoerbuizen worden voorzien en professioneel aangebracht.

 Wil je een dakgoot laten plaatsen of laten vervangen? Neem nu contact op met DDM Dakwerken en Gevelwerken en we helpen je met veel plezier verder.
Dit kan jou misschien ook interesseren:

 

- Staaldaken

- Pannendaken

- Leien daken

- Zolders